Artėjant pietų metui kažkaip visad prisimeni tai, ką kažkada seniai ar neseniai esi skanaus ragavęs. Tada šovė į galvą, kad turiu nuotraukų iš vieno jaukaus pasisėdėjimo su draugais, kai pirmą kartą bandėm mano fondue rinkinį. Darėm dviejų rūšių – sūrio ir šokolado. Čia yra krūva receptų, o aš pasidalinsiu labiau patikusio receptu. Beje, jei mėginsit, rekomenduoju netikėti aklai parašytais kiekiais, ir pilti grietinėlės šiek tiek mažiau. Kai tirščiau tada skaniau, man bent jau 🙂

Naminis sūrio fondiu
Sūrio fondiu Jums reikės:
250 ml. indelis grietinėlės
150 gr. Lydyto sūrelio
Kelių skiltelių česnako (pagal skonį)

Paruošimas:
Šildykite grietinėlę kol ji taps karšta, tik neužvirinkite jos.
Į karštą grietinėlę dėkite lydytą sūrelį ir maišykite kol taps vientisa mase.
Maišydami įdėkite trintą česnaką.
Papildomai galima pagardinti baziliku ar krapais.

Mirkymas:
Mirkyti galima alyvuoges, skrudintos duonos gabalėlius ar talerius.

O jūs ar esate darę ar ragavę fondue? Ar patiko? 🙂

FOLLOW ME : Facebook Instagram Bloglovin‘ | Lookbook | MadosKnyga | Pinterest