Artėjant pietų metui kažkaip visad prisimeni tai, ką kažkada seniai ar neseniai esi skanaus ragavęs. Tada šovė į galvą, kad turiu nuotraukų iš vieno jaukaus pasisėdėjimo su draugais, kai pirmą kartą bandėm mano fondue rinkinį. Darėm dviejų rūšių – sūrio ir šokolado. Čia yra krūva receptų, o aš pasidalinsiu labiau patikusio receptu. Beje, jei mėginsit, rekomenduoju netikėti aklai parašytais kiekiais, ir pilti grietinėlės šiek tiek mažiau. Kai tirščiau tada skaniau, man bent jau 🙂
Naminis sūrio fondiu
Sūrio fondiu Jums reikės:
250 ml. indelis grietinėlės
150 gr. Lydyto sūrelio
Kelių skiltelių česnako (pagal skonį)
Paruošimas:
Šildykite grietinėlę kol ji taps karšta, tik neužvirinkite jos.
Į karštą grietinėlę dėkite lydytą sūrelį ir maišykite kol taps vientisa mase.
Maišydami įdėkite trintą česnaką.
Papildomai galima pagardinti baziliku ar krapais.
Mirkymas:
Mirkyti galima alyvuoges, skrudintos duonos gabalėlius ar talerius.
O jūs ar esate darę ar ragavę fondue? Ar patiko? 🙂
FOLLOW ME : Facebook | Instagram | Bloglovin‘ | Lookbook | MadosKnyga | Pinterest
Atrodo laaaabai skaniai!!! 🙂
Atrodo skaniai… bet… pirmą kartą ir vienintelį esu valgius fondeu ir tiesą sakant nelabai patiko. Labiau nepatiko, kad reikėjo mirkyti duoną į sūrį. Bet štai kitas Šveicariškas patiekalas Raclette patiko daug labiau. Tiek, kad įsigijau Rakleto grilį ir mėgaujuosi juo namuose 🙂
Dieter, nesu girdėjus apie tai, gal norėtum daugiau papasakot? 🙂
Tai maždaug toks įrenginys http://www.cheeseshopcenterbrook.com/wp-content/uploads/2012/11/Raclette-cooker.jpg
Yra mažos keptuvėlės į kurias dedamas kumpis ant jo sūris ir kepama kol sūris lydosi ir apskrunda krašteliai. O valgoma su bulvėmis su lupena, varškės ir žalumynų padažus ir raugintais agurkais – toks variantas tradicinis. Nors galima su kuo tik norisi 🙂
Puikumėlis, reikės ir man išbandyti! Ačiū už idėją! 🙂
Wow kaip atrodo.. Su geru vynu kaip skaniai toks fondiu būtų.. Seilė tysta dabar, kaip norėčiau.. Viskas, kitam savaitgaliui organizuoju. Ačiū!!!