Sumuštinis, kurio receptu noriu pasidalinti tikrai nėra subalansuotas svorio metimui (aišku jeigu juo pakeisite kalną keptų bulvinių blynų tai bus tikrai dietiškas variantas), bet kadangi svorio metimas nebėra mano tikslas, tai stengiuosi tiesiog jį padaryti iš sveikesnių ir naudingesnių ingridientų, tam kad tiesiog palaikyti savo pasiektus rezultatus ir maitintis skaniai.  Jeigu įdomu ir jau varva seilė – skaitom toliau!

 

Sumuštiniui reikės :

pilno grūdo duonos (pas mane Biržų duona);

kiaušinio (vieno arba dviejų, priklausomai nuo to, kiek išalkę esat, man dažniausiai užtenka vienos riekės duonos ir vieno kiaušinio);

Humuso (geriausiu atveju naminio, o aš dažnai nusiperku avinžirnių užtepėlę iš Lidl) arba Fetos;

Prosciuto ar kokio kito vytinto kumpio;

Rukolos;

Purškiamo alyvuogių aliejaus kiaušinio kepimui (nuostabu kaip su purškiamu variantu galima sumažinti aliejaus sunaudojimą įprastiems kepimams);

Duoną paskrudinu keptuvėje (nors ir turiu skrudintuvę – keptuvėje, net ir be aliejaus daug skaniau), tada patepu ją humusu arba feta, priklausomai nuo to, ką turiu. Nuotraukoje matote ir fetą ir humusą, nes parsivežiau graikiškos fetos ir tiesiog jos labai norėjau, bet humuso irgi norėjau ant sumuštinio tai va kandau sumuštinį ir užsikandau feta. Toliau ant humuso (arba fetos) dedu gerą saują rukolos, paplėšau vieną gabaliuką vytinto kumpio ir tada dedu skaniai iškeptą kiaušinį. Skaniai iškeptas kiaušinis man tik tik iškepęs, kai trynys dar bėga jį prapjovus. Šį kartą sumaniau „greitai” pafotografuoti, tai gavosi absoliučiai perkepęs trynys (o skonio skirtumas tikrai didelis gaunasi), ir dar krašteliai pradėjo degti. Žodžiu, ko tik nepadarysi dėl nuotraukos. Pamalu šviežio pipiro ir užbarstau kokio džiovinto baziliko bei nepamištu kruopelės druskos, nors sūrumo netrūksta iš kitų ingridientų. Va po tokio skanaus sumuštinio man nebesinori jokių užkandžių tą vakarą.

O jums ar patiktų tokia vakarienė?