Štai ir man atėjo eilė parašyti kažką kalėdiško:) Dauguma blogerių jau kelias savaites dalinasi savo namų puošyba, dovanų idėjom, kepinių nuotraukom arba šiaip įvepiančiais vaizdais rastais internete 🙂 Aš šiandien pasidalinsiu savo vakarykščiais kepiniais ir dar keliais šventiškais vaizdais 🙂 Visiem gražių, šiltų ir džiaugsmingų švenčių 🙂 Siunčiu daug bučinių! 🙂

Keksiukai dieviškai skanūs, darbe ir namuose visiem patiko 🙂

Keksiukams reikės:
1 ir 1/2 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. kepimo sodos
75 g kambario temperatūros sviesto
1/3 stiklinės žemės riešutų sviesto
1/2 stiklinės tamsiai rudojo (muscovado) cukraus
1/3 cukraus
1 kiaušinio
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 stiklinės kefyro (arba natūralaus jogurto)
2 nedidelių bananų
1/3 stiklinės kepintų sūdytų žemės riešutų
50 g juodojo šokolado

Minkštą sviestą ir žemės riešutų sviestą išplakame iki vientisos masės. Suberiame tamsiai rudąjį, paprastą ir vanilinį cukrų, gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, išplakame. Supilame kefyrą arba jogurtą, išmaišome. Bananus sutriname šakute ir taip pat įmaišome į gautą masę.

Suberiame miltus, kepimo miltelius ir sodą. Atsargiai išmaišome šaukštu tik tiek, kad neliktų sausų miltų.

Žemės riešutus ir šokoladą sukapojame. Porą valgomųjų šaukštų riešutų atidedame. Likusius riešutus ir šokoladą suberiame į tešlą. Išmaišome.

Keksiukų kepimo formą ištepame sviestu, arba išklojame popierinėmis formelėmis. Kiekvieną iki 3/4 pripildome tešla (labai patogu tai daryti ledų šaukštu) ir apibarstome atidėtais riešutais.

Kepame apie 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių.

Skanaus 🙂

 Keksiukų receptas iš čia.

————————————————————————————————————————————————-
I’m wishing all of you very great and beautiful holidays 🙂 Merry Christmas darlings :))
Sharing with some photos that i shot yesterday 🙂 some baking, some gift wrapping, some joy 🙂
Kisses!